Liefste lezer,
Ik ontdekte overlaatst in de winkelketen ‘Albert Heyn’
heerlijke en simpele receptjes. Ideaal als je als student niet weet wat
klaarmaken op een doordeweekse dag. Vorige week nam ik het receptje ‘Mediterrane
spinaziequiche’ mee naar huis. Het resultaat, een overheerlijke quiche met geitenkaas, verse
spinazie en amandelen. Check it out!
INGREDIËNTEN
1 bladerdeer
2 el olijfolie
600g verse spinazi
150 g zachte geitenkaas
4 eieren, losgeklopt
1 beker crème fraîche (200 g)
2 tl oregano
2 el amandelen
BEREIDEN
1. Verwarm de oven voor op 200
ºC. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Verhit de olie in een kookpot. Voeg de spinazie in 4 porties toe en laat de
groente al omscheppend slinken en het vocht helemaal verdampen.
2. Verdeel de spinazie met de
geitenkaas over het bladerdeeg. Meng de eieren met de crème fraîche, oregano en
peper en zout. Schenk het ei-roommengsel over de spinazie. Bestrooi de taart
met het amandelschaafsel.
3. Bak de spinaziequiche in de
oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
MATERIALEN
quichevorm (doorsnede 24 cm),
ingevet
TIP
Lekker met een frisse salade van
1 zak romainesla (200 g) met 3 el yoghurtsladressing. Bestrooi de
salade met 1 tl oregano.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten