zaterdag 16 maart 2013

Me­di­ter­ra­ne spinaziequiche


Liefste lezer,

Ik ontdekte overlaatst in de winkelketen ‘Albert Heyn’ heerlijke en simpele receptjes. Ideaal als je als student niet weet wat klaarmaken op een doordeweekse dag. Vorige week nam ik het receptje ‘Me­di­ter­ra­ne spinaziequiche’ mee naar huis. Het resultaat, een overheerlijke quiche met geitenkaas, verse spinazie en amandelen. Check it out!


INGREDIËNTEN
1 bladerdeer
2 el olijfolie
600g verse spinazi
150 g zachte geitenkaas
4 eieren, losgeklopt
1 beker crème fraîche (200 g)
2 tl oregano 
2 el amandelen 

BEREIDEN
1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Verhit de olie in een kookpot. Voeg de spinazie in 4 porties toe en laat de groente al omscheppend slinken en het vocht helemaal verdampen.
2. Verdeel de spinazie met de geitenkaas over het bladerdeeg. Meng de eieren met de crème fraîche, oregano en peper en zout. Schenk het ei-roommengsel over de spinazie. Bestrooi de taart met het amandelschaafsel.
3. Bak de spinaziequiche in de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

MATERIALEN
quichevorm (doorsnede 24 cm), ingevet

TIP
Lekker met een frisse salade van 1 zak romainesla (200 g) met 3 el yoghurtsladressing. Bestrooi de salade met 1 tl oregano. 





Smakelijk!

Love from,
Liesbeth

Geen opmerkingen:

Een reactie posten