zondag 17 maart 2013

Macarons à la Action

Wie met zijn gedachten wel eens in Parijs zit denkt ook aan ....mmm...macarons! Op een dag zoals vandaag, een lazy sunday, had ik nog eens zin om te gaan bakken. Gisteren ontdekte ik in de winkelketen, Action, 'the baking' mix om macarons te maken! Zoiets kon ik niet laten staan... Ideaal om eens te zondigen op als een dag als vandaag! 




Klik verder voor het recept !

Zelf toevoegen:
Voor het beslag: 2 eiwitten
Voor de crème: 1 eetlepel melk, 50 gr zachte boter
STAP 1
2 eieren splitsen, het eiwit in een mixkom doen
en met een mixer kloppen tot het eiwit stijf
geworden is.
STAP 2
Voeg de boter, de melk en de crèmepoeder
in een mixkom.

STAP 3
De bakmix toevoegen en het geheel met een
lepel voorzichtig door elkaar mengen. Het beslag op
een bakpapier uitstrijken.
De bakplaat in het midden van een koude! oven
schuiven, de oven op 50°C instellen
en het deeg 20 min. in de oven laten rusten.
Aansluitend de baktemperatuur verhogen tot 150°C en het
deeg 15 minuten bakken.
STAP 4
Met een klopper roer je de ingrediënten door
elkaar tot er een gladde crème ontstaat.
STAP 5
Wanneer het deeg uit de oven mag
probeer je direct met een ijzeren vormpje er
cirkels uit te halen. Het deeg koelt zeer rap af waardoor
het ook snel hard wordt.
STAP 6
De onderkant van het gebak bestrijk je met een lepeltje
crème. Druk de andere gebakshelft met de onderkant
op de crème.

Stap 7
Lekker smullen !

Smakelijk !

TIP

Sinds enkele maanden vind je de Franse macaronkoning, Ladurée, in de Schuttershofstraat in Antwerpen.


Ladurée qui? Ladurée werk in de 19de eeuw voor het eerste als zodanig geserveerd door Pierre Desfontaines, in dienst van de Parijse patissier Ladurée. De  patissier -ondertussen een wereldketen- is tot op vandaag bekend om zijn wereld beroemde macarons, in honderd-en één smaken en kleuren... Mmmmm...Ik bezocht zelf de winkel op de Champs Elysees in Parijs (zie foto's). 17 euro voor een doosje van 10 macarons. Heeeeeerlijk maar voor dat prijsje maak ik ze liever even zelf!





Love from,

Liesbeth

Geen opmerkingen:

Een reactie posten