Wie met zijn gedachten wel eens in Parijs zit denkt ook aan ....mmm...macarons! Op een dag zoals vandaag, een lazy sunday, had ik nog eens zin om te gaan bakken. Gisteren ontdekte ik in de winkelketen, Action, 'the baking' mix om macarons te maken! Zoiets kon ik niet laten staan... Ideaal om eens te zondigen op als een dag als vandaag!
Klik verder voor het recept !
Klik verder voor het recept !
Zelf toevoegen: Voor het beslag: 2 eiwitten Voor de crème: 1 eetlepel melk, 50 gr zachte boter |
STAP 1 2 eieren splitsen, het eiwit in een mixkom doen en met een mixer kloppen tot het eiwit stijf geworden is. |
STAP 2 Voeg de boter, de melk en de crèmepoeder in een mixkom. |
STAP 4 Met een klopper roer je de ingrediënten door elkaar tot er een gladde crème ontstaat. |
STAP 5 Wanneer het deeg uit de oven mag probeer je direct met een ijzeren vormpje er cirkels uit te halen. Het deeg koelt zeer rap af waardoor het ook snel hard wordt. |
STAP 6 De onderkant van het gebak bestrijk je met een lepeltje crème. Druk de andere gebakshelft met de onderkant op de crème. |
Stap 7 Lekker smullen ! |
Smakelijk !
TIP
Sinds enkele maanden vind je de Franse macaronkoning, Ladurée, in de Schuttershofstraat in Antwerpen.
Ladurée qui? Ladurée werk in de 19de eeuw voor het eerste als zodanig geserveerd door Pierre Desfontaines, in dienst van de Parijse patissier Ladurée. De patissier -ondertussen een wereldketen- is tot op vandaag bekend om zijn wereld beroemde macarons, in honderd-en één smaken en kleuren... Mmmmm...Ik bezocht zelf de winkel op de Champs Elysees in Parijs (zie foto's). 17 euro voor een doosje van 10 macarons. Heeeeeerlijk maar voor dat prijsje maak ik ze liever even zelf!
Love from,
Liesbeth
Geen opmerkingen:
Een reactie posten